Assalamualaikum
Alhamdulillah. Kalini mmg menjadi! Seronok sangat.superb rangup di luar,lembut di dalam macam marshmallow.
Assalamualaikum
Speedy chef mmg terbaik!
💕💕
bahan-bahan
4 biji putih telur
1 cup gula kastor(1 midget tupperware)
1/2 cup tepung jagung(1/2 midget tupperware)
2 tsp cuka(1cm midget tupperware)
250ml whipping cream
1 tsp esen vanila(1 cm midget tupperware)
Cara-cara
1.putarkan putih telur menggunakan speedy chef sehingga berbuih,kemudian masukkan gula dan kembali putar sehingga gebu & bertanduk
2.masukkan tepung jagung & cuka ; gaul menggunakan spatula dgn cara balikkan shj(jangan lama.kejap aje)
3.isi semua pavlova atas kertas minyak & bakar selama 60-75minit dengan suhu 150°c,api atas bawah.
*boleh juga kalau nak buat dlm paper cup
4.sementara bakar,pukul whipping cream yg sejuk.
tips:double kan bekas speedy chef, isi ais luar bekas speedy chef,pukul whipping cream hingga kembang.sejuk cepat kembang.
Atau
Beli je fresh cream yg da siap. ^_^
5.setelah siap semuanya, hiaskan pavlova dgn whipping cream & buah2an yg masam(*strawberry,kiwi,anggur,oren)
siap!
Berminat dgn speedy chef?
wassap 0176891480